retezat maraton 
editia din 1 august 2020 - anulat!

urmatoarea editie, a 10-a,
in 7 august 2021

cu respect,
retzat maraton team

Din 2011, alergare montata pe cararile turistice ale Parcului National Retezat.

Urmeaza:

Retezat Maraton

editia a 10-a. 

1 august 2020,

in Rausor, judetul Hunedoara.
Tema evenimentului:

Sarbatorim Retezatul!

2 x vf.Retezat.

Pentru cea de-a 10-a editie va propunem sa ajungeti de doua ori pe varful Retezat, pornind din Rausor.
Traseul urca pe marcaj cruce albastra, din Rausor pana pe culmea Ciurila. Practic va indreptati spre cabana Pietrele pe ‘Traseul Curiosilor’ (pentru cei care cunosc traseul).
De pe partia de ski, cu fata spre partie, in partea stanga, asa o sa pornim anul asta. Urcam pe unde traseele din anii trecuti, pe proba de semi si maraton, se intorceau in Rausor.
Apoi de pe culmea Ciurila, urmati traseul in partea dreapta a directiei de mers, pe marcaj turistic banda galmena, spre varful Lolaia Nord cu intentia de a ajunge pe varful Retezat (aproximativ 7km de la start).
De pe varful Retezat, urmati directia varfului Prelucele, marcaj turistic cu triunghi rosu, in fata cum ati urcat varful, spre stana Valereasca, apoi spre Rausor.
Editiile trecute foloseau portiunea asta pe urcare, acum coboram.
Aceasta bucla are aproximativ 15km de parcurs.
Timp limita 5  ore si 30 de minute pentru bucla 1. 
Pentru cea de-a doua urcare pe Retezat din Rausor am ales traseul de pe valea Steviei, marcat turistic cu banda rosie, in directia lacului Stevia, apoi spre varful Retezat. Traseu turistic foarte des utilizat de cei care vor sa urce pe Retezat din Rausor. 
Cea de-a 2-a coborare de pe Retezat va fi pe traseul turistic marcat banda galbena inspre saua Retezatului cu directia: lacul Stanisoara – valea Stanisoarei  pe marcaj turistic triunghi albastru pana la intersectia cu directia Rausor. De aici traseul marcat turistic: cruce albastra e acelasi cu cel din anii trecuti, probele semi si maraton. Destinatia finala e Rausor, iar de pe culmea Ciurila participantii se intorc pe traseul folosit la inceputul cursei  pe urcare.
Vor fi aproximativ 28km in total pe cele doua urcari. 
Diferenta pozitiva de nivel cumulata pe traseul propus e de aproximativ 3000m.

Timpul limita de intrare in bucla a 2-a pe valea Steviei e stabilit la 4.30 ore de la start, iar intreaga cursa are timpi limita de 10 ore de la start.

Noi ii asteptam pe toti sa se intoarca cu bine in Rausor mai ‘Tari ca Muntii!’

 

 

Route map for 2020_Retezat_Maraton+2xRetezat by Retezat Maraton on plotaroute.com

 

Indcrierile se vor deschide in 7.07.2020

Situatia COVID-19:

Competitia se desfasoara cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Ordinul comun MTS/MS 619/1077/22.06.2020 cu anexele 2 si 3,  precum si celalate decizii ce se impun la data de 1.08.2020.

Competitia se desfasoara in aer liber, in Parcul National Retezat. Startul va fi la 7:30 in grupuri de cate 10 persoane distantate regulamentar, la intervale de 1 minut intre grupuri. 

Grupurile se formeaza dupa ordinea de inscriere/validare in listele competitiei. Participantii vor semna o declaratie si sunt rugati sa se conformeze masurilor necesare in vigoare, daca acestea se impun.

E posibil ca premierea sa aiba loc in conditii speciale, oricum in aer liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *