PP

retezat maraton 

 
urmatoarea editie, a 10-a, 
in 31 iulie - 1 august 2021          

in 31 iulie cele 2 bucle propuse de la ora 7:30
in 1 august de la ora 10:30 cursa demonstrativa a copiilor 

cu respect,
retezat maraton team

Din 2011, alergare montata pe cararile turistice ale Parcului National Retezat.

Urmeaza:

Retezat Maraton

editia a 10-a.

31 iulie – 1 august 2021,

in Rausor, judetul Hunedoara.

Tema evenimentului:

Sarbatorim Retezatul!

2 x vf.Retezat

Pentru cea de-a 10-a editie va propunem sa ajungeti de doua ori pe varful Retezat, pornind din Rausor.

Hai incearca si urca

de 2 ori intr-o zi

pe varful Retezat!

Traseul urca pe marcaj cruce albastra, din Rausor pana pe culmea Ciurila. Practic va indreptati spre cabana Pietrele pe ‘Traseul Curiosilor’ (pentru cei care cunosc traseul).

De pe partia de ski, cu fata spre partie, in partea stanga, asa o sa pornim anul asta. Urcam pe unde traseele din anii trecuti, pe proba de semi si maraton, se intorceau in Rausor.

Apoi de pe culmea Ciurila, urmati traseul pe cruce albastra, spre valea Stanisoarei, apoi in dreapta tehnic pe triunghi albastru pe vale in sus, spre lacul Stanisoara (cuce albastra si apoi triunghi albastru ca marcaj turistic). De la lacul Stanisoara urmeaza o urcarea in saua Retezatului, apoi in dreapta directiei de mers continuati spre varful Retezat.

De pe varful Retezat, urmati directia varfului Prelucele, marcaj turistic cu triunghi rosu, in fata cum ati urcat varful, spre stana Valereasca, apoi spre Rausor.

In editiile trecute foloseam portiunea asta pe urcare, acum pe acolo coboram.

Aceasta bucla are aproximativ 17km de parcurs.

Timp limita 4 ore si 30 de minute pentru bucla 1. 

Pentru cea de-a doua urcare pe Retezat din Rausor am ales traseul de pe valea Steviei, marcat turistic cu banda rosie, in directia lacului Stevia, apoi spre varful Retezat. Traseu turistic foarte des utilizat de cei care vor sa urce pe Retezat din Rausor.

Cea de-a 2-a coborare de pe Retezat va fi pe traseul turistic marcat banda galbena inspre saua Retezatului cu directia: lacul Stanisoara – valea Stanisoarei  pe marcaj turistic triunghi albastru pana la intersectia cu directia Rausor. De aici traseul marcat turistic: cruce albastra e acelasi cu cel din anii trecuti, probele semi si maraton. Destinatia finala e Rausor, cabana Clif Alpin. Participantii se intorc pe traseul folosit la inceputul cursei  pe urcare.

Vor fi aproximativ 31km in total pe cele doua urcari.

Diferenta pozitiva de nivel cumulata pe traseul propus e de aproximativ 2800m.

Distance 31.751 km Total Ascent/Descent 2759 m / 2765 m
Lowest Point 1167 m (at 31.68 km) Highest Point 2457 m (at 21.96 km)
Uphill 14.85 km (46.8%) Downhill 16.74 km (52.7%)
Flat 0.09 km (0.3%) Height Gain 1290 m
Steepest Uphill +65.6% (at 8.73 km) Steepest Downhill -67.8% (at 22.95 km)
Longest Uphill 5.04 km (at 16.92 km) Longest Downhill 4.86 km (at 10.98 km)
Ascent Rate 87 m/km Descent Rate 87 m/km

Alte detalii tehnice: nivel, profil, urcare vs. coborare, pe harta desenata pe plotearoute.com

Timpul limita de intrare in bucla a 2-a pe valea Steviei e stabilit la 5.00 ore de la start (4 ore 30 la sosirea la partie si daca e nevoie + pana la 30 de minute de pauza de revigorare acceptata la baza partiei), iar intreaga cursa are timpi limita de 10 ore de la start.

Noi, ii asteptam pe toti sa se intoarca cu bine in Rausor, la fel de ‘Tari ca Muntii!’

Route map for 2021_Retezat_Celebrate_2_bucle by Retezat Maraton on plotaroute.com Harta poate fi descarcata de pe site-ul plotearoute.com, sectiunea MENU -> Download, pentru device-ul pe care il folosesti in alergare. (atat extensii gpx, kml, tcx, fit cat si varianta jpg, png – profil si/sau traseu)   Editia din 2021 propune doua bucle de urcare pe Retezat. Nu avem alte curse in competitie anul asta. Prima bucla este mai abordabila si consideram ca se portiveste celor care ar fi vrut sa participe la un cros sau un semi in Retezat, de accea ii asteptam pe toti sa incerce si sa urce de 2 ori intr-o zi pe varful Retezat!   Situatia COVID-19: Competitia se desfasoara cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Pornim cu ordinul comun MTS/MS 619/1077/22.06.2020 cu anexele 2 si 3,  precum si celalate decizii ce se impun sa fie aplicate la/pana la data de 1.08.2021. Competitia se desfasoara in aer liber, in Parcul National Retezat. Startul va fi la 7:30 in grupuri de cate 10 persoane distantate regulamentar, la intervale de pana la 1 minut intre grupuri. Grupurile se formeaza dupa ordinea de inscriere/validare in listele competitiei. Participantii vor semna o declaratie si sunt rugati sa se conformeze masurilor necesare in vigoare, daca acestea se impun. E posibil ca premierea sa aiba loc in conditii speciale, oricum in aer liber.

contact: retezatmaraton@gmail.com

fb – pagina Retezat Maraton, fb – grupul competitiei: Retezat Maraton – trail running, skyrace, hiking in Parcul National Retezat fb – evenimentul Retezat Maraton editia a 10-a – Celebrate Retezat   Competitia se desfasoara cu sprijinul: Primariei Rau de Mori, a Serviciului Salvamont Hunedoara, a politiei si jandarmeriei montane Rau de Mori, a voluntarilor din Cluj, Sanpetru, Rachitova, Arad, Rausor, Zarnesti, Brasov, Timisoara, Bucuresti si de pe unde or mai fi ei. Sanatosi sa fie! Oricine doreste sa fie voluntar sau sa sprijine competitia ne poate contacta pe canalele de mai sus. Va multumim tuturor! Retezat Maraton Team powered by L.I.B.R.A.Natura