Regulament

 

Prin Înscrierea la Retezat Maraton participanții acceptă automat și implicit că au citit cu atenție și au înteles pe deplin prezentul Regulament și toate celelalte informații de pe site-ul oficial retezatmaraton.com si sunt de acord în totalitate cu acestea, precum sunt de acord să nu aibe solicitări care sa contravină sau sa intre în contradictie cu dispozitiile prezentului Regulament sau a celorlalte informații prezentate pe site.

– Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor informațiilorde pe site-ul retezatmaraton.com nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor Retezat Maraton iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informatiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.

-Absenta participantilor de la sedinta tehnica din data de 30.07.2021 ora 21.00 poate duce la necunoasterea unor informatii vitale care pot afecta negativ participarea la concurs. Va rugam insistent sa aflati cele comunicate de noi intrebandu-i pe ceilalti concurenti sau pe organizatori.

“Retezat Maraton” este organizat de Asociația L.I.B.R.A.NATURA  care este o organizație nonprofit, iar contributia dvs. este considerata donatie.

Contributia de participare la eveniment NU ESTE RETURNABILA si nu va fi considerata contributie la un eveniment viitor.

Concursul Retezat Maraton nu este un produs sau serviciu oferit contra cost, ci este o manifestare sportiva pentru amatori/profesionisti a carei organizare si desfasurare este posibila datorita exclusiv contributilor de participare ale concurenților, precum și datorită padiunii noastre pentru miscare in natura, a muncii noastre in afara joburilor permanente si a dedicatiei voluntariilor nostri.

Echipament:

Încălțări cu profil sportiv (pantof alergare montană, obligatoriu);

– Windstopper, foita de vant.

– Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);

– Bidon hidratare (obligatoriu);

– Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);

– Bentiță/căciulă/șapcă (recomandat);

– Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat);

-Bete de trekking (recomandat).

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus. Recomandam sa aveti in bagajul dumneavoastra echipament de vreme rea pentru a nu fi surprinsi de schimbari de ultim moment.

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul sau la descalificare, în cazul în care se observă pe traseu, de către arbitri/voluntari!

Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia accepta implicit ca materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului,. Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții,.

– Fotografiile si rezultatele de la Retezat Maraton reprezinta documente cu caracter public si pot fi folosite in demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fara acordul prealabil al participantilor;

 

– Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicarii kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată ). Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia;

Ședința tehnică va avea loc în data de 30 iulie 2021 la ora 21.00. Vă recomandăm să participați și să acordați atenție ședinței tehnice, în cadrul ei se vor comunica toate informațiile necesare participării în bune condiții la Retezat Maraton.

– Startul va avea loc în data de 31.iulie.2021 la ora 7.30

– Organizatorii pot refuza participarea la cursa a celor insuficient pregătiți din punct de vedere sportiv, a celor pe care îi consideră a nu avea experiență potrivită traseului la care au ales sa participe, a celor fără echipament obligatoriu la start;

– Numărul de concurs trebuie să fie atașat în fața și în mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toată perioada concursului. Pierderea numărului de concurs duce la descalificare;

– Cronometrajul se va face individual, iar clasamentele vor fi disponibile în zilele următoare cursei.

– Ajutorul din exterior (alimente, energizante, bețe, haine, etc.) este permis doar în punctele de revitalizare de pe traseu, in spatial delimitat de catre organizatori.

– Deși toate traseele vor fi marcate foarte bine cu bandă de semnalizare vă rugăm ca în cazul în care nu mai vedeti timp de cateva minute banda să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuati de acolo.

Este interzisa continuarea traseului pentru concurentii care nu se incadreaza in timpii limita, cei care nu respecta aceasta regula vor primi interdicție de a mai participa la evenimentele organizate de catre Asociatia L.I.B.R.A.NATURA si a altor curse din Circuitul Carpatilor.

 Siguranta dumneavoastra este prioritara!

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amana cursa in cazul in care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti (de exemplu furtuna cu fulgere si trasnete). De asemenea, in situatii exceptionale, evenimentul sportiv poate fi anulat .

Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:
– s-a accidentat dupa start;
– starea fizica nu-i mai permite continuarea cursei;
– in cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire.
Retragerea din cursa va fi confirmata de catre concurenti prin semnarea fisei de concurs si depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Pe traseele concursului care coincid cu drumuri ,drumuri forestiere pot trece masini, biciclete, turisti sau se pot intalni animale sălbatice.

– Orice accident in care sunt implicati participantii de la Retezat Maraton survenit in timpul desfasurarii concursului din nerespectarea regulilor de concurs ( sau din alte cauze) , a indicatiilor arbitrilor de traseu si/sau a echipelor Salvamont si Jandarmerie Montana si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicati in accident.

– Participantii sunt direct responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorul nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care participantul se accidenteaza sau se raneste. Exista in zona de start/finish Serviciul Salvamont care va acorda serviciul de prim ajutor in caz de nevoie.

– Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.